Nieuws

Koningin Máxima leert over Kodály-onderwijs op Wishful ME-school

Op 16 december bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan de Haagse basisschool Liduina. Op deze school wordt muziekles gegeven volgens de Wishful ME-methode.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs en betrokken bij het initiatief Méér Muziek in de Klas. Zij woonde verschillende voorbeeldlessen bij, gegeven door Wishful ME-docent Marjolein Verburg.

Klik hier voor een korte video die het Koninklijk Huis maakte van het bezoek van Koningin Máxima.

Centraal tijdens het bezoek stond het formuleren van concrete aanbevelingen voor scholen, opleidingsinstituten en gemeenten over de manier waarop zij muziekonderwijs op de basisschool structureel vorm kunnen geven. De Liduina basisschool en basisschool de Bavokring uit Rotterdam dienden als voorbeeld. In een rondetafelgesprek schoof Anne-Christine Wemekamp, projectleider van Wishful ME, aan tafel met de koningin om te vertellen over de methode.

Ook Suzanne Konings, hoofd van de afdeling Muziektheorie op het Koninklijk Conservatorium, schoof aan om te vertellen over het belang van kwalitatief muziekonderwijs, onder meer aan de hand van de op het KC gegeven post-HBO-opleiding Muziek als Vak dat ook ook uitgaat van het Kodály-concept.

MaximaWerkbezoek05